x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul preşedinte tunisian, acuzat de ucidere voluntară şi trafic de droguri

Fostul preşedinte tunisian, acuzat de ucidere voluntară şi trafic de droguri

14 Apr 2011   •   16:19
Fostul preşedinte tunisian, acuzat de ucidere voluntară şi trafic de droguri

161198-bin-ali.jpgAutorităţile tunisiene au anunţat că fostul preşedinte Al Zine-Abidine Ben Ali va trebui să răspundă la 18 capete de acuzare, printre care omucidere voluntară şi trafic de droguri.

 

Ministrul Justiţiei, Lazhar Karoui Chebbi a declarat că împotriva fostului preşedinte, a membrilor familiei sale şi a câtorva miniştri au dost formulate, în total, 44 de acuzaţii. Pe numele lui Ben Ali a fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta a fugit în luna ianuarie, în Arabia Saudită, pe fondul revolelor populare.

 

Într-un interviu acordat televiziunii de stat miercuri seara, Chebbi a declarat că în sarcina lui Ben Ali au fost reţinute 18 acuzaţii, printre care conspiraţie împotriva statului, omucidere voluntară, consum şi trafic de droguri.

 

Oficialul tunisian a anunţat că autorităţile au emis către Interpol o sesizare prin care să fie îngheţate toate activele deţinute de Ben Ali şi familia sa.

 

Conform ONU, în timpul revoltelor populare din decembrie şi ianuarie au murit 219 de persoane, dintre care 72 în închisorile din ţară, o cifră mult mai mare decât cea prezentată de regimul de la Tunis.
Autorităţile interimare au numit un nou guvern, iar temuta poliţie secretă a fost dizolvată.

×
Subiecte în articol: tunisia acuzatii revolte