x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francois Hollande, întrebat despre salariul frizerului său: 'Puteţi să-mi reproşaţi orice, dar nu acest lucru'

Francois Hollande, întrebat despre salariul frizerului său: 'Puteţi să-mi reproşaţi orice, dar nu acest lucru'

14 Iul 2016   •   20:45
Francois Hollande, întrebat despre salariul frizerului său: 'Puteţi să-mi reproşaţi orice, dar nu acest lucru'

Preşedintele francez, Francois Hollande, a replicat joi reproşurilor că şi-a angajat la Palatul Elysee un frizer care este plătit cu un salariu brut de 9.895 de euro pe lună, el subliniind că de când a devenit şef al statului, în mai 2012, a redus cheltuielile preşedinţiei, diminuându-şi chiar şi propriul salariu cu 30%, relatează agenţia EFE.

Întrebat despre acest subiect în timpul tradiţionalului interviu televizat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, Hollande a insistat că bugetul Palatului Elysee pe vremea predecesorului său, conservatorul Nicolas Sarkozy, era de 109 milioane de euro pe an, iar el l-a coborât la 100 de milioane, scădere reflectată şi în diminuarea salariului său.

Prin urmare, 'puteţi să-mi reproşaţi orice, dar nu acest lucru', a răspuns preşedintele socialist, fără să nege informaţia dezvăluită marţi de publicaţia satirică Le Canard enchaîné privind salariul frizerului său personal, comparabil cu cel al unui ministru.

Conform respectivei publicaţii, frizerul lui Hollande, Olivier B. (în vârstă de 46 de ani), are un contract care expiră odată cu mandatul preşedintelui, în mai 2017. El este obligat să fie disponibil 24 de ore din 24 şi să-l însoţească pe Hollande în toate deplasările pentru a-i putea aranja părul în orice moment, operaţiune făcută de asemenea cu regularitate în fiecare dimineaţă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: francois hollande frizer salariu