x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Video: Numeroşi răniţi în urma unei explozii violente la Academia Americană din Paris

Video: Numeroşi răniţi în urma unei explozii violente la Academia Americană din Paris

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   19:29
Video: Numeroşi răniţi în urma unei explozii violente la Academia Americană din Paris
Sursa foto: Twitter/ Feher_Junior

UPDATE: Numeroase persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unei explozii produse miercuri după-amiază la sediul unei unităţi de învăţământ din Paris, anunţă autorităţile franceze.

Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în deflagraţie, iar patru sunt în stare critică, a transmis Prefectura din Paris.

Numeroase prsoane sunt în stare de şoc, iar clădirile situate în vecinătate au fost evacuate. Zeci de echipaje de pompieri depun eforturi pentru evacuarea victimelor şi stingerea incendiului. Faţada clădirii în care s-a produs explozia s-a prăbuşit, iar focul afectează mai multe imobile. Pompierii au anunţat că două clădiri au suferit avarii semnificative.

Conform unor surse citate de cotidianul Liberation, deflagraţia este rezultatul unei scurgeri de gaze. Autorităţile nu au stabilit, deocamdată, cauza exploziei.

Știre inițială: Cel puțin 16 persoane au fost rănite, dintre care 7 grav, în urma unei explozii produse miercuri după-amiază la sediul unei unităţi de învăţământ din Paris, anunţă autorităţile franceze.

Explozia a avut loc în clădirea Academiei Americane din Paris, o şcoală privată de modă şi design situată în zona Saint-Jacques, în arondismentul 5 al Parisului, informează cotidianul Le Figaro.

Cel puţin 16 persoane au fost rănite în deflagraţie, iar şapte sunt în stare gravă, a transmis Prefectura din Paris.

Numeroase prsoane sunt în stare de şoc, iar clădirile situate în vecinătate au fost evacuate. Zeci de echipaje de pompieri depun eforturi pentru evacuarea victimelor şi stingerea incendiului. Faţada clădirii în care s-a produs explozia s-a prăbuşit, iar focul afectează mai multe imobile.

Responsabilii arondismentului au anunțat că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze și au cerut oamenilor să evite zona.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a declarat, la rândul lui, că un incendiu se manifestă pe Rue Saint-Jacques, în apropiere de Jardin Du Luxembourg și de Universitatea Sorbona.

Parchetul din Paris a transmis că, pentru moment, nu este posibil să se determine cauza exploziei.

Imobilul a cărui fațadă s-a prăbușit este chiar Academia Americană din Paris, care se învecinează cu spitalul Val-de-Grace.

Clipuri difuzate pe rețelele de socializare arată resturi de construcție împrăștiate pe stradă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: franta explozie răniţi