x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franta - Greva feroviarilor

Franta - Greva feroviarilor

de Radu Croitoru    |    23 Noi 2005   •   00:00
Franta  -  Greva feroviarilor

Feroviarii francezi au intrerupt lucrul, declansand o greva generala de 24 de ore, care a perturbat serios traficul pe calea ferata.
Doar trenurile internationale au circulat aproape normal, cu exceptia unor intarzieri la sosirea in gara din Paris. Protestul este al saselea de la inceputul acestui an si a fost lansat pentru a denunta privatizarea intreprinderii. Dar sindicalistii au prezentat guvernului o lista cu 23 de revendicari, cele mai importante fiind problemele legate de salarii si de siguranta locurilor de munca.

INCERCARI. Cu doar o zi inaintea miscarii de protest, ministrul Transporturilor, Dominique Perben, le-a adresat un mesaj sindicatelor, in care le-a reamintit ca nu exista nici un proiect de privatizare a intreprinderii. Presa franceza a scris ca, desi executivul a negociat cu sindicatele timp de peste 15 ore, nu a reusit sa opreasca protestul, care are efecte serioase asupra veniturilor inregistrate de companie. Fara un rezultat concret s-a soldat si apelul de a renunta la greva lansat de presedintele companiei nationale de cale ferata, Louis Gallois, care a dat asigurari ca o eventuala privatizare nu va periclita siguranta locurilor de munca ale feroviarilor. Sindicalistii si partea guvernamentala au reluat, ieri, negocierile, in vederea detensionarii situatiei si pentru ca trenurile sa fie repuse in circulatie.

×
Subiecte în articol: externe