x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa n-are nevoie de zidari şi de ospătari proveniţi din imigraţie, spune ministrul de Interne.

Franţa n-are nevoie de zidari şi de ospătari proveniţi din imigraţie, spune ministrul de Interne.

de Marina Constantinoiu    |    22 Mai 2011   •   16:35

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a declarat ca Franta "nu are nevoie de zidari, de ospatari in restaurante" proveniti din imigratie, deoarece dispune de "resursele necesare", relateaza AFP.

"Contrar unei legende, este inexact faptul ca noi avem nevoie de astfel de competente" provenite din imigratie, a spus duminica Gueant, intr-un interviu acordat radio Europe 1 si Le Parisien.

"Nu avem nevoie de zidari, de persoane care sa serveasca in restaurante. Exista in Franta resurse", a continuat ministrul de Interne, care este insarcinat si cu chestiunea imigratiei. In aprilie, Guvernul francez a anuntat ca intentioneaza sa reduca lista meseriilor pentru care angajatorii pot recurge la imigranti in lipsa unor candidati adecvati in randul francezilor, stabilind ca prioritara este formarea somerilor pentru aceste posturi libere. Imigratia anuala pentru locuri de munca este de circa 20.000 de persoane.

In interviul acordat duminica, Claude Gueant a pus sub semnul intrebarii si reusita procesului de integrare a imigrantilor. "Contrar a ceea ce se spune, integrarea nu merge atat de bine: un sfert dintre imigrantii care nu sunt de origine europeana sunt someri, doua treimi dintre copii au probleme la scoala, este un esec al copiilor imigrantilor", considera el.

×
Subiecte în articol: franta le parisien imigratie europe 1