x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtună tropicală devastatoare în El Salvador

Furtună tropicală devastatoare în El Salvador

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   10:30
Furtună tropicală devastatoare în El Salvador
Sursa foto: Alex Meta Unsplash.com

Președintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a declarat stare de urgență din cauza furtunii tropicale Pilar, despre care Centrul Național al Uraganelor (NHC) din SUA spune că va provoca ploi torențiale și inundații în următoarele 48 de ore, potrivit Reuters.

Autoritățile au emis o alertă „roșie", cea mai mare din El Salvador, și au suspendat cursurile din școli. Decretul privind starea de urgență va permite guvernului să direcționeze fonduri pentru a gestiona situația. Unele inundații au apărut deja pe coasta centrală și în estul țării.

Se așteaptă ca Pilar să ajungă în apropierea coastei El Salvadorului în noaptea de marți spre miercuri sau la începutul zilei de miercuri, au anunțat specialiștii. În prezent, furtuna are rafale de până la 65 km/h, dar se estimează că până va ajunge pe uscat va avea puterea unui uragan.

Orașul mexican Acapulco, situat pe coasta Pacificului, a fost lovit săptămâna trecută de uraganul Otis. Furtuna violentă a omorât 48 de oameni și a produs numeroase distrugeri.

De asemenea, Honduras a emis o alertă de furtună tropicală pentru coasta sa din Pacific, potrivit NHC.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: El Salvador furtuna tropicala