x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Furtuna Xavier a provocat moartea a două persoane în Polinia iar în Germania au decedat 7

VIDEO - Furtuna Xavier a provocat moartea a două persoane în Polinia iar în Germania au decedat 7

06 Oct 2017   •   19:40
VIDEO - Furtuna Xavier a provocat moartea a două persoane în Polinia iar în Germania au decedat 7

Doi oameni au murit în Polonia din cauza furtunii Xavier, care a provocat joi seara moartea a şapte persoane în nordul Germaniei, a anunţat ministrul de interne Mariusz Blaszczak, citat de DPA. 

Un bărbat a murit în timp ce încerca să-şi asigure acoperişului pentru a nu fi luat de vânt, iar o femeie a fost lovită de o creangă ruptă. Cel puţin 39 de oameni au fost răniţi în timpul furtunii de joi seară. 

Autorităţile poloneze au precizat că serviciile de salvare au primit în jur de 10.000 de apeluri de urgenţă. Furtuna a fost deosebit de violentă în vestul şi sudul ţării. 

Rafalele de vânt au distrus mai multe case şi au dezrădăcinat copaci. De asemenea, în jur de 800.000 de case au rămas fără electricitate, potrivit Centrului pentru securitate al guvernului polonez.AGERPRES

Imagini dramatice în care se vede cum acoperișul stadionului din Wolfsburg flutură în timpul furtunii, riscând să se rupă și să cadă.

×