x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi a murit. Oficial CNT: A fost ucis de forţele revoluţionare

Gaddafi a murit. Oficial CNT: A fost ucis de forţele revoluţionare

de Sînziana Stancu    |    20 Oct 2011   •   11:24
Gaddafi a murit. Oficial CNT: A fost ucis de forţele revoluţionare

UPDATE 16:55 - Comentator al Jazeera: 'Ceausescu al Libiei este mort'

UPDATE 16: 50 - Al Jazeera a prezentat un material video de 20 de secunde, in care Muammar Gaddafi apare mort, intins pe cladaram, in mijlocul unei multimi care aclama, sarbatorind uciderea sa.

UPDATE 16:45 - Al Jazeera a prezentat imagini cu un cadavru despre care afirma ca ar fi al fostului ministru libian al Apararii in regimul Gaddafi, Abu-Bakr Yunis.

UPDATE 16:35 - Un luptator libian sustine ca l-a vazut pe Gaddafi ranit in picioare si a aruncat cu un pantof in el, insulta grava in lumea musulmana, informeaza Associated Press.

UPDATE 16:15 - Televiziunea de limba araba Al Jazeera a anuntat capturarea de catre fortele CNT a lui Motassim Gaddafi, fiul lui Muammar Gaddafi.

UPDATE 16:02 - Purtatorul de cuvant al Consiliului National de Tranzitie, Abdel Hafiz Ghoga, a comunicat ca Muammar Kadhafi a murit in confruntarile armate care au avut loc joi in orasul Sirt.

"Putem anunta ca Muammar gaddafi a fost ucis de fortele revolutionare", a precizat Ghoga. "Este un moment istoric, este sfarsitul tiraniei si dictaturii. Kadhafi s-a intalnit cu propriul destin", a spus Ghoga.

VEZI AICI PRIMA FOTOGRAFIE CU GADDAFI DUPA CAPTURARE

UPDATE 15:35 - CNN citeaza oficiali NATO, care confirma bombardarea a doua vehicule militare la Sirt, ultimul fief al fostului lider libian. Coroborata cu declaratia oficialului CNT, Abdel Majid, informatia pare sa confirme uciderea lui Gaddafi.

UPDATE 15: 31 - Conform publicatiei militare Stratfor, televiziunea online fidela lui Muammar Gaddafi neaga informatiile potrivit carora fostul lider libian ar fi fost capturat, ranit sau ucis.

UPDATE 15:27 - Oficialul CNT Abdel Majid a declarat ca Muammar Gaddafi a fost ucis in urma unui bombardament al avioanelor NATO, care au atacat convoiul cu care fostul lider libian ar fi incercat sa scape din incercuirea de la Sirt.

UPDATE 15:05 - Fostul lider libian Muammar Gaddafi a fost capturat si, potrivit unui oficial al Consiliului National de Tranzitie (CNT), ar fi murit din cauza ranilor. Potrivit lui Abdel Majid, Gaddafi a fost capturat la Sirt. Si surse citate de Al Jazeera au declarat ca Gaddafi a murit in urma ranilor suferite.

UPDATE 14:24 - Comandantul CNT Abdel Majid a anuntat ca Gaddafi a fost capturat la Sirt, fiind grav ranit la ambele picioare si respirand cu dificultate. "Muammar Gaddafi a fost arestat. Este ranit la ambele picioare, dar inca este in viata... A fost ridicat de o ambulanta", a declarat Mohamed Leith, un alt comandant al trupelor CNT. Acesta a precizat ca l-a vazut el insusi pe fostul lider libian, care era imbracat cu un costum kaki si purta pe cap un turban.

Informatia potrivit careia Gaddafi a fost prins a fost facuta publica si de postul Al Jazeera potrivit caruia oficialii NATO nu au confirmat, pana in prezent, aceasta informatie.

Potrivit ministrului libian al Imigratiei, aflat la Washington, impreuna cu Gaddafi a fost capturat si purtatorul sau de cuvant Moussa Ibrahim.

CNN transmite ca Gaddafi a fost trimis de la Sirte la Misrata, unde ar fi fost declarat mort. Potrivit Al Arabiya, Gaddafi a fost preluat imediat de o ambulanta, dar starea sa este foarte grava.

Televiziunea Libia Libera a afirmat ca "Gaddafi a fost arestat in acelasi timp cu fiul sau, Moutassim, si cu Mansour Daou (seful serviciilor de securitate interna) si Abdallah Senoussi" (seful serviciilor de informatii libiene). Informatia nu a fost confirmata de Consiliul National de Tranzitie.

Asaltul care a permis eliminarea ultimelor pozitii ale trupelor pro-Gaddafi a avut loc in aceasta dimineata ar fi durat circa 90 de minute. Informatia nu a fost insa confirmata din surse independente.

Stirea ca Gaddafi a fost capturat vine la scurt timp dupa ce trupele guvernului de tranzitie libian au preluat controlul complet asupra orasului Sirt, ultima localitate importanta controlata de sustinatorii fostului lider libian

Muammar Gaddafi este cel mai longeviv lider al Libiei si totodata unul dintre cei mai controversati conducatori de pe planeta. Vreme de 42 de ani, extravagantul colonel a condus tara dupa legea propriului plac, fara sa tolereze urma de opozitie.

Stire in curs de actualizare

×
Subiecte în articol: gaddafi mort gaddafi ucis