x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi ameninţă că se va alia cu Ossama bin Laden

Gaddafi ameninţă că se va alia cu Ossama bin Laden

de Anca Aldea    |    09 Mar 2011   •   09:11
Gaddafi ameninţă că se va alia cu Ossama bin Laden
Sursa foto: /Reuters

155437-.jpgÎn „grădina” colonelului Gaddafi, ne­­bunia pare să nu aibă margini. Într-un interviu difuzat ieri-dimineaţă de ca­nalul de ştiri LCI din Franţa, liderul de la Tripoli ameninţă comunitatea in­­ternaţională că „se va alia” cu Ossama bin Laden, şeful reţelei Al-Qaida, pentru a lansa eventuale re­presalii împotriva ţărilor care „com­plo­tează” la adresa Libiei. Până de cu­rând, Gaddafi a susţinut că ţara şi re­gimul său reprezintă ultima redută în faţa „inamicului comun” Bin La­den. Acum, el pare că vrea să întoarcă spatele Occidentului şi faţa terorismului, promiţând lumii întregi că se va gândi serios să adopte o poziţie con­ciliantă faţă de Bin Laden în ca­zul în care unele ţări vor continua să fa­că presiuni asupra lui să renunţe la pu­tere. Nu aceeaşi părere o îm­păr­tă­şeşte Seif al-Islam, unul dintre fiii lui Gaddafi. Într-un interviu acordat ziarului bulgar Trud, Al-Islam cere „lumii întregi să susţină Libia împotriva teroriştilor” înarmaţi până în dinţi, care „ucid persoane nevinovate”.

În aşteptarea momentului în care Gaddafi va efectua o serie de vizite în Eu­ropa, după cum a promis în mai multe rânduri până acum, surse mi­li­tare malteze au anunţat ieri că două ae­ronave libiene au aterizat în regim de tranzit la Roma şi Milano, având la bord o numeroasă delegaţie li­biană care urmează să participe la reuniuni­le UE şi NATO de la Bru­xelles. Un al treilea avion libian a survolat ieri spa­ţiul aerian al Greciei, venind din Libia şi îndreptându-se spre Egipt, potri­vit Ministerului Apărării de la Atena. „Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce ar trebui să facem dacă el (li­de­rul libian) îşi va brutaliza şi mai mult poporul. Nu cred că ar trebui să stăm deoparte şi să lăsăm să se întâmple acest lucru”, a declarat premierul britanic, David Cameron, la BBC1.

Mi­nistrul de Interne al Italiei, Roberto Maroni, a aver­tizat că o implicare armată în Li­bia va fi sinonimă cu „al treilea război mondial”, pe care ţara sa nu îl va sprijini. Pe de altă parte, Chi­na şi Rusia se opun ori­că­rei interferenţe în afa­cerile in­terne ale Libiei, în timp ce SUA în­că evaluează posibi­litatea unei in­ter­venţii militare în ţara con­du­să de Muammar Gaddafi.

 

Viaţa lui Gaddafi Jr în Italia: băi în lapte şi orgii

Îşi bătea angajaţii, dar îşi iubea la ne­bunie câinele, zbura cu avionul pri­vat la Paris pentru petreceri de o noapte şi organiza orgii care l-ar fi făcut invidios şi pe premierul Silvio Berlusconi. „Eroul” este Al-Saadi Gaddafi (37 de ani), unul dintre fiii preşedintelui libian, care a fost jucător mai mult cu numele la clu­burile italiene de fotbal Perugia, Udinese şi Sampdoria. Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, por­tarul hotelului de lux în care a lo­cuit fiul dictatorului libian a relatat despre apucăturile acestuia. Marea iu­bire a lui Al-Saadi Gaddafi era do­bermanul Dina, care avea propria cameră şi era servită ca o re­gi­nă. „Dina dormea în pat, iar ins­truc­torul ei, pe podea, pe un co­vor”, a declarat Ivano Molinaro (62 de ani), fost portar de hotel, acum pen­sio­nar. Despre soţia fotbalistului din familia Gaddafi, portarul spune că era foarte frumoasă şi că se scălda în lapte.

Şi îi trebuia atât de mult lapte, încât consuma toate rezervele ho­telului, de nu mai rămânea nici pentru pus în cappuccino. Al-Saadi avea o echipă de circa 15 persoane cu el: şoferi, gărzi de corp, secretari per­sonali. Obişnuia să bea vin Sassi­caia, şampanie Cristal şi Krug. „Într-o dimineaţă a cerut trei kilograme de caviar. Comanda trebuia livrată până după-amiază. La Udine nu erau şi nu sunt cantităţi mari de ca­viar. Dar până la urmă au reuşit să strângă un kilogram şi jumătate”, a spus fostul portar. Molinaro a mai relatat că fiul dictatorului libian avea faimă de om violent. Într-o sea­ră l-a văzut lo­vindu-l cu pumnii pe unul dintre ser­vitori, iar altă dată a putut observa pedeapsa primită de unul dintre şo­feri, care lovise o maşină.

Saadi avea un avion al său, pre­gătit să de­coleze în orice mo­ment. Cel mai des îl utiliza pentru a merge la petreceri de noapte la Paris. Cât despre fe­meile din viaţa lui Gaddafi Ju­nior... „Noi, la Udine, am descope­rit bunga-bunga încă de acum cinci ani”, a spus portarul. Cu termenul de bunga-bunga, presa a botezat petrecerile cu femei ale premierului Berlusconi. Una dintre parti­cipantele la petreceri a spus că de­numirea a fost preluată de la Muammar Gaddafi.

• Carmen Pleşa

×