x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafă a Agenţiei Naţionale de Meteorologie din Japonia: O falsă alertă despre un seism foarte puternic

Gafă a Agenţiei Naţionale de Meteorologie din Japonia: O falsă alertă despre un seism foarte puternic

01 Aug 2016   •   17:00
Gafă a Agenţiei Naţionale de Meteorologie din Japonia: O falsă alertă despre un seism foarte puternic

O falsă alertă, care prevenea în privinţa unui cutremur foarte puternic, de 9,1 grade pe scara Richter, care urma să lovească Tokyo în după-amiaza zilei de luni, a creat panică printre rezidenţii capitalei japoneze, înainte de a fi anulată de către Agenţia Naţională de Meteorologie, relatează AFP.

Utilizatorii aplicaţiei Yurekuru, care sunt preveniţi pe telefonul mobil în caz de pericol, au primit mesajul "Cutremur! Cutremur!", care îi prevenea că un seism extrem de puternic, cu magnitudinea de 9,1 de grade, va lovi capitala cu puţin înainte de ora 17:00 (08.00 GMT).

Agenţia Naţională de Meteorologie a trimis alerta din greşeală şi a anulat-o imediat, însă anularea nu a ajuns la toţi operatorii de alertă, a indicat un purtător de cuvânt al agenţiei.

"Investigăm în prezent pentru a afla modul în care a fost trimisă această alertă falsă", a adăugat el.

Alerta falsă a ajuns şi la unii operatori de transport, iar circulaţia unor linii de metrou şi a unor trenuri de navetişti a fost întreruptă pentru scurt timp.

Potrivit operatorului său, aplicaţia Yurekuru are cinci milioane de utilizatori. Aceste aplicaţii care previn în caz de pericol au devenit foarte populare după seismul submarin gigantic din martie 2011, cu magnitudinea de 9 grade, care a provocat un tsunami, soldat cu moartea a 18.000 de oameni şi avarierea centralei nucleare de la Fukushima.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alarma falsa de cutremur