x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafă: Premierul kosovar a transmis felicitări în toată lumea cu ocazia sărbătorilor de... Paşti, în loc de Crăciun

Gafă: Premierul kosovar a transmis felicitări în toată lumea cu ocazia sărbătorilor de... Paşti, în loc de Crăciun

26 Dec 2011   •   08:23
Gafă: Premierul kosovar a transmis felicitări în toată lumea cu ocazia sărbătorilor de... Paşti, în loc de Crăciun

Premierul din Kosovo, Hashim Thaci, a felicitat Vaticanul si intreaga lume crestina cu ocazia sfintelor sarbatori de... Pasti, in loc de Craciun, informeaza Itar-Tass.

"Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale lumii catolice. Ii felicit cu ocazia acestei sarbatori pe toti crestinii, mai ales pe membrii comunitatii internationale care se afla in Kosovo", transmite biroul de presa al premierului Thaci.

In numele guvernului de la Pristina, Thaci le-a urat cetatenilor ca "sarbatorile de Pasti sa le aduca mai multa caldura, fericire, sperante si succes, armonie si pace".

Agentia Itar-Tass explica eroarea premierului prin faptul ca majoritatea albanezilor kosovari sunt musulmani si nu se descurca foarte bine in sarbatorile crestine. In Kosovo, Craciunul catolic si cel ortodox de rit nou sunt insa zile libere. Pastele catolic va fi marcat in 2012 pe 8 aprilie, iar cel ortodox pe 15 aprilie.

×