x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gazprom suspendă livrările de gaze către compania olandeză GasTerra

Gazprom suspendă livrările de gaze către compania olandeză GasTerra

30 Mai 2022   •   21:03
Gazprom suspendă livrările de gaze către compania olandeză GasTerra

GasTerra nu va mai primi gaze de la compania rusă Gazprom începând cu 31 mai, după ce a refuzat să accepte cererile Moscovei privind plata în ruble, au anunțat luni cele două companii, potrivit Sky News.

GasTerra, care cumpără și comercializează gaze în numele guvernului olandez, a declarat că a încheiat contracte cu alte companii pentru cele două miliarde de metri cubi de gaze pe care se aștepta să le primească de la Gazprom până în octombrie.

Compania este deținută în proporție de 50% de entități guvernamentale olandeze și câte 25% de Shell și Exxon.

„Înțelegem decizia GasTerra de a nu accepta condițiile de plată impuse unilateral de Gazprom. Această decizie nu va avea consecințe asupra livrării fizice de gaze către gospodăriile olandeze", a declarat ministrul olandez al Energiei, Rob Jetten.

GasTerra a precizat că a decis să nu adopte sistemul cerut de Rusia, care presupunea înființarea unor conturi care să fie alimentate în euro și apoi schimbate cu ruble.

Reprezentanții companiei au declarat că astfel de măsuri ar putea încălca sancțiunile Uniunii Europene și au explicat că această metodă de plată prezenta prea multe riscuri financiare și operaționale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gazprom