x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gemene siameze, abandonate din cauza sărăciei, separate cu succes

Gemene siameze, abandonate din cauza sărăciei, separate cu succes

21 Iun 2012   •   13:38
Gemene siameze, abandonate din cauza sărăciei, separate cu succes

23 de doctori si 11 asistente din India si Australia au reusit sa separe miercuri dupa o operatie ce a durat 12 ore gemenele siameze, Aradhana si Stuti, in varsta de 13 luni, care fusesera abandonate de parintii din cauza saraciei, informeaza Daily Mail.

Aradhana si Stuti au fost nascute anul trecut pe 11 mai si au fost lasate in Spitalul Missionary din Padhar, India, pentru ca parintii lor nu puteau avea grija de ele. Tatal lor, Hariram Yadav, este un fermier sarac.

Gemenele siameze erau unite la piept. Medicii au separat mai intai inimile, care erau in aceeasi membrana, apoi cei doi ficati. Surorile sunt ventilate mecanic si se afla sub supraveghere medicala in urmatoarele 48 de ore.

Operatia a fost finantata de oameni politici locali si de localnici, care au fost impresionati de povestea micutelor. Spitalul a convins familia, care mai are un baiat in varsta de sase ani, sa pastreze legatura cu fetitele lor. "Suntem fericiti ca in sfarsit vor fi o familie si ca micutele vor avea un camin adecvat", a spus Vikas Sonwani, administrator la spitalul din Paddar.

Incidenta gemenilor siamezi este de 1 la 200.000 de nasteri vii.

×
Subiecte în articol: spital operatie saracie gemene siameze