x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Generalul NATO Breedlove acuză Siria şi Rusia că folosesc criza migranţilor ca armă împotriva Europei

Generalul NATO Breedlove acuză Siria şi Rusia că folosesc criza migranţilor ca armă împotriva Europei

01 Mar 2016   •   22:03
Generalul NATO Breedlove acuză Siria şi Rusia că folosesc criza migranţilor ca armă împotriva Europei
Sursa foto: Eric Steen/U.S. Army

Comandantul forţelor NATO în Europa, Philip Breedlove, i-a avertizat marţi pe congresmanii americani că Rusia l-ar ajuta pe preşedintele sirian Bashar al-Assad să transforme criza migranţilor într-o armă împotriva Vestului, relatează Daily Mail. „Împreună, Rusia şi regimul lui Assad încearcă să transforme criza migranţilor într-o armă pentru a răsturna structurile europene şi a distruge hotărârea europenilor. Atât forţele lui Bashar al-Assad, cât şi cele ruse au folosit arme lipsite de precizie pentru a cauza victime şi refugiaţi de război, care au devenit curând problema altora”, a precizat generalul Philip Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa.

Breedlove a susţinut că fluxul masiv de migranţi sirieni a avut drept efect destabilizarea statelor europene care au fost nevoite să-i primească pe refugiaţi, ceea ce a fost în avantajul Kremlinului.

Comandantul Forţelor NATO în Europa a acuzat, de asemenea, Rusia că reprezintă o ameninţare din ce în ce mai mare pentru Statele Unite.

„Rusia a ales să ne fie adversară şi reprezintă o ameninţare existenţială de lungă durată pentru Statele Unite şi pentru aliaţii şi partenerii noştri europeni. Rusia este dornică să exercite o influenţă puternică asupra vecinilor săi din zona tampon, aşa că a folosit în mod repetat forţa militară pentru a încălca suveranitatea şi integritatea teritorială a unor state precum Ucraina, Georgia şi Moldova”, a declarat Breedlove.

Generalul NATO a atras atenţia şi asupra activităţii militanţilor pro-ruşi din estul Ucrainei, după ce ambasadorul american la Kiev a reclamat în ultima săptămână 450 de atacuri pe linia frontului. Bredlove a avertizat că Kremlinul va ţine în continuare sub presiune Kievul.

×
Subiecte în articol: Philip Breedlove siria Rusia