x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură pentru ecologiști. Germania elimină subvențiile pentru mașini electrice. Fondurile vor fi redirecționate pentru mașinile clasice

Lovitură pentru ecologiști. Germania elimină subvențiile pentru mașini electrice. Fondurile vor fi redirecționate pentru mașinile clasice

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   15:15
Lovitură pentru ecologiști. Germania elimină subvențiile pentru mașini electrice. Fondurile vor fi redirecționate pentru mașinile clasice

Într-o mișcare surprinzătoare, Germania, cunoscută ca lider în industria auto europeană, a anunțat că anulează programul de subvenții pentru achiziționarea mașinilor electrice. Fondurile, care anterior erau destinate încurajării vehiculelor cu emisii reduse, vor fi acum redirecționate către sprijinirea mașinilor pe benzină și motorină.

Această schimbare strategică vine în contextul în care industria auto germană se confruntă cu avansul tehnologic al competitorilor, cum ar fi Tesla și producătorii chinezi, care au câștigat teren în domeniul vehiculelor electrice. Se pare că, pentru Germania, protecția industriei auto tradiționale primează în fața inițiativelor ecologice ale Uniunii Europene.

Motivul oficial al acestei decizii este îndreptat către combustibilul sintetic, considerat de oficialii germani drept soluția viitorului. Acest combustibil, neafiliat petrolului și lipsit de dezavantajele asociate mașinilor electrice, devine centrul atenției în efortul de a menține competitivitatea industriei auto germane.

Cu toate acestea, această mutare a fost întâmpinată cu scepticism de către unii observatori, care consideră că Germania își compromite angajamentul față de inițiativele ecologice și tranziția către mobilitatea sustenabilă.

În ciuda promovării intense a mașinilor electrice în ultimii cinci ani, un studiu recent realizat de Deloitte arată că 85% dintre șoferii germani au ales să nu achiziționeze mașini electrice, invocând dificultăți de utilizare. Aceasta reflectă o atitudine generală de rezistență în rândul șoferilor germani față de tranziția către vehicule cu emisii reduse, potrivit autolatest.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: masini electrice subventii Germania