x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania ar putea introduce noi restricții din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19

Germania ar putea introduce noi restricții din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19

27 Aug 2020   •   13:45
Germania ar putea introduce noi restricții din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19

Cancelarul german Angela Merkel vrea aplicarea unei amenzi minime de 50 de euro pentru persoanele care nu poartă mască de protecție în magazine sau în transportul public, transmite DPA.

Ea susține introducerea unei interdicții cu privire la concerte, festivaluri, competiții sportive până la 31 decembrie. Regiunile unde rata infectărilor cu COVID-19 ar putea fi exceptate. 

În plus, numărul de persoane la adunări private ar putea fi limitate între 25 și 50 de oameni, dacă sunt organizate în locuri publice. 

Autoritățile urmează să intensifice controalele pentru a se asigura că persoanele carantinate respectă normele și vor impune amenzi. 

Aceste măsuri vor fi discutate de Merkel cu șefii celor 16 landuri ale Germaniei. Autorităţile îşi vor înăspri controalele pentru a se asigura că perioadele de carantină sunt bine respectate şi vor impune amenzi dacă nu se va întâmpla aşa.

Germania înregistrează circa 1.500 de noi cazuri pe zi, cel mai mare nivel de la sfârşitul lunii aprilie. Recordul a fost de circa 6.000 de cazuri zilnice, la începutul lunii aprilie.

Germania se aşteaptă la o înmulţire a infecțiilor în lunile de toamnă şi de iarnă.

Guvernul a anunţat prelungirea ajutoarelor pentru companii şi salariaţi în faţa impactului economic al pandemiei de COVID-19, în special prin prelungirea şomaj ului parţial timp de doi ani.

×