x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania ia în calcul trimiterea de soldaţi în estul Ucrainei pentru monitorizarea încetării focului

Germania ia în calcul trimiterea de soldaţi în estul Ucrainei pentru monitorizarea încetării focului

de Agerpres    |    04 Oct 2014   •   17:33
Germania ia în calcul trimiterea de soldaţi în estul Ucrainei pentru monitorizarea încetării focului

Germania ia în calcul trimiterea de soldaţi în estul Ucrainei pentru a monitoriza încetarea focului între trupele ucrainene şi rebelii separatişti, acord mediat de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a anunţat sâmbătă o sursă guvernamentală de la Berlin, transmite Reuters.

Forţele armate germane sunt pregătite să furnizeze personal şi echipament dacă se va lua decizia politică de a exista o misiune de observare OSCE cu participare a Germaniei, potrivit sursei citate.

În luna septembrie, Franţa şi Germania s-au oferit să desfăşoare drone în cadrul eforturilor OSCE de a avea o monitorizare mai strictă a acordului de încetare a focului în estul Ucrainei, încheiat la Minsk pe 5 septembrie de guvernul ucrainean şi rebelii proruşi.

În privinţa realizării misiunii de monitorizare din Ucraina, ministrul german al apărării Ursula von der Leyen a declarat recent că OSCE le-a cerut statelor membre să pună la dispoziţie drone, întrucât organizaţia nu dispune de astfel de dispozitive proprii. 

×
Subiecte în articol: germania ucraina