x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania îi este recunoscătoare lui David Bowie pentru contribuţia la căderea Zidului Berlinului

Germania îi este recunoscătoare lui David Bowie pentru contribuţia la căderea Zidului Berlinului

11 Ian 2016   •   16:20
Germania îi este recunoscătoare lui David Bowie pentru contribuţia la căderea Zidului Berlinului

Ministerul german al Afacerilor Externe şi-a manifestat luni, într-un mesaj pe Twitter, recunoştinţa faţă de David Bowie pentru faptul că a" ajutat la căderea Zidului Berlinului" cu piesa sa "Heroes", cântec celebru din perioada Războiului Rece, relatează AFP.

"La revedere, David Bowie. Acum eşti printre +Heroes+. Îşi mulţumim că ai ajutat la căderea Zidului", a scris ministerul.

Piesa a fost compusă în perioada când Bowie locuia la Berlin, la sfârşitul anilor 1970. El a văzut atunci, lângă Zidul Berlinului, doi îndrăgostiţi sărutându-se, scenă care se regăseşte în "Heroes" ca apel la iubire pentru depăşirea greutăţilor: "Îmi amintesc, la poalele Zidului, puştile trăgeau deasupra capetelor noastre, iar noi ne sărutam ca şi când nimic nu s-ar fi putut întâmpla", sună un fragment din textul melodiei.

Artistul a interpretat piesa în cadrul unui concert susţinut în faţa Reichstag-ului, nu departe de Zid, în 1987, astfel încât l-au putut auzi şi sute de berlinezi din partea de est a oraşului, de cealaltă parte a Cortinei de Fier.

Legendarul rocker britanic David Bowie a murit de cancer, la 69 de ani, la două zile după lansarea ultimului album. Trista veste a surprins luni şi a declanşat o avalanşă de omagii în toată lumea.

Agerpres - Agerpres 

×
Subiecte în articol: david bowie zidul berlinului deces germania