x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Numărul refugiaţilor cu paşaport sirian falsificat, mai puţin important decât se estimase

Germania: Numărul refugiaţilor cu paşaport sirian falsificat, mai puţin important decât se estimase

14 Dec 2015   •   22:39
Germania: Numărul refugiaţilor cu paşaport sirian falsificat, mai puţin important decât se estimase

Aproape 8% dintre migranţi au prezentat un paşaport sirian suspect pentru a solicita statutul de refugiat în Germania, cu mult mai puţin decât cei 30% estimaţi de ministrul german de interne, a aflat luni AFP.

Numai 8% dintre cele 8.622 de paşapoarte siriene examinate de autorităţile germane din ianuarie până în octombrie au făcut obiectul unor reclamaţii, potrivit unui răspuns al guvernului la o întrebare adresată de grupul parlamentar al stângii radicale Die Linke, obţinut de AFP.

În septembrie, ministrul de interne, Thomas de Maizičre, a afirmat că 30% dintre persoanele care s-au declarat cu aşa-zisă naţionalitate siriană în cursul înregistrării în Germania veneau în realitate din altă ţară.

Demnitarul german a precizat la acea dată că nu este vorba despre statistici, ci de o estimare bazată pe constatările făcut de autorităţi la faţa locului.

Deputata Ulla Jelpke (Die Linke) i-a reproşat ministrului de interne că a oferit date eronate.

"În loc să privească într-un glob de cristal" şi să îi discrediteze pe candidaţii la azil, "ministrul de interne ar trebuie să se aplece asupra faptelor şi a realităţii", a comentat ea.

Germania face faţă unui aflux fără precedent de solicitanţi de azil, în special după ce a decis să nu îi mai trimită pe sirieni înapoi în ţara pe unde au intrat în UE, după cum prevede legislaţia europeană. În schimb, ei beneficiază de o examinare rapidă a dosarului lor.

Siria este prima ţară de origine pentru solicitanţii de azil din Germania, care se pregăteşte să depăşească pragul de un milion de migranţi primiţi în 2015.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: germania refugiati paşaport paşapoarte fals