x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania recomandă populației să reducă consumul de energie

Germania recomandă populației să reducă consumul de energie

15 Apr 2022   •   11:43
Germania recomandă populației să reducă consumul de energie

Populația din Germania este sfătuită să economisească energia pentru a reduce dependența de importurile din Rusia, potrivit ministrului Economiei, Robert Habeck, citat de Reuters.

"Fiecare kilometru care nu este efectuat cu mașina ajută la eliminarea livrărilor de energie din Rusia. În plus, astfel protejăm şi mediul", a declarat Robert Habeck. El îi îndeamnă astfel pe geremani să folosească bicicleta sau trenul. 

Acesta mai afirmă că o reducere de 10% a consumului individual este posibilă iar angajatorilor le recomandă să le ofere salariaților posibilitatea de a lucra de acasă. "Acolo unde este posibil, am putea lucra de acasă o zi sau două pe săptămână, iniţial în mod voluntar".

Afirmațiile sale vine în contextul conflictului din Ucraina și a sancțiunilor economice impuse în replică de statele occidentale. De asemenea, Ucraina și SUA presează Germania să renunțe la gazele și petrolul din Rusia pe motiv că finanțează războiul. 

Germania este dependentă în proporție de circa 40% de gazele naturale rusești, dar vrea să le reducă la 25% până în vara anului 2024, Totodată, autoritățile vor să reducă la jumătate importurile de petrol din Rusia și să devină "aproape independentă" până la sfârșitul acestui an. Aceeași dorință și-a exprimat-o guvernul de la Berlin și față de importurile de cărbune. 

 

×
Subiecte în articol: germania Rusia importuri energie