x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Un bărbat a tras cu arma cu aer comprimat asupra unui centru de refugiaţi, rănind o fetiţă şi un adolescent

Germania: Un bărbat a tras cu arma cu aer comprimat asupra unui centru de refugiaţi, rănind o fetiţă şi un adolescent

13 Iun 2016   •   18:16
Germania: Un bărbat a tras cu arma cu aer comprimat asupra unui centru de refugiaţi, rănind o fetiţă şi un adolescent

Un bărbat de 21 de ani este suspectat că a tras cu o carabină cu aer comprimat duminică asupra unui centru pentru refugiaţi în Germania, rănind uşor o fată de 5 ani şi un adolescent de 18 ani, a anunţat luni poliţia, potrivit AFP.

Rănite în picior, chiar în spatele centrului lor de primire situat la Lingen (vest), cele două victime au primit îngrijiri medicale la un spital din vecinătate.

Mama fetiţei, de naţionalitate macedoneană, a dat semnalul de alertă prima dată în jurul orei locale 13.45, crezând că este vorba de cineva care aruncă cu pietre în copilul său.

Însă o oră mai târziu, un martor a văzut cum cineva trage de la fereastra unui imobil din apropiere, de la etajul al treilea, rănind uşor un tânăr sirian.

Percheziţionând apartamentul, care se află la o distanţă "de circa 40 de metri' de centrul de refugiaţi, poliţia a confiscat arma şi muniţia, se arată într-un comunicat.

În lipsa 'unui motiv pentru a-l aresta preventiv', suspectul a fost lăsat în libertate pe perioada cât ancheta, deschisă pentru 'producerea de răni corporale periculoase', continuă, a precizat poliţia pentru AFP.

Motivaţia agresorului rămâne încă neclară, au adăugat anchetatorii, în contextul în care 177 de acte de violenţă care au vizat centrele pentru refugiaţi au fost înregistrate în 2015 în Germania, comparativ cu 26 în anul precedent.

Filiala din Germania a organizaţiei nonguvernamentale Amnesty International a făcut apel la autorităţi, într-un raport publicat joia trecută, să acţioneze pentru a contracara atacurile rasiste asupra centrelor pentru imigranţi.

La nivel local, poliţia nu dispune "de o analiză care să evalueze riscul de securitate pentru a putea stabili care centre sunt în mod special ameninţate să devină ţinte ale unor infracţiuni cu motiv rasist", şi-a exprimat îngrijorarea Amnesty.AGERPRES

×