x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Un înalt responsabil al autorităţii pentru înregistrarea migranţilor la Berlin, arestat pentru corupţie

Germania: Un înalt responsabil al autorităţii pentru înregistrarea migranţilor la Berlin, arestat pentru corupţie

25 Feb 2016   •   19:14
Germania: Un înalt responsabil al autorităţii pentru înregistrarea migranţilor la Berlin, arestat pentru corupţie

Şeful unui departament din cadrul Lageso, autoritatea publică responsabilă cu înregistrarea migranţilor la Berlin, a fost arestat joi, sub acuzaţia de corupţie, transmite DPA.

Bărbatul de 48 de ani este acuzat de primirea de mită, în urma percheziţiei efectuate autorităţile confiscând 51.000 de euro şi un automobil, a precizat Martin Steltner, purtător de cuvânt al Parchetului.

În legătură cu acuzaţiile de corupţie a mai fost arestat şeful unei companii de securitate.

Responsabilul din cadrul Lageso este suspectat că a condiţionat funcţionarea centrului de primire a refugiaţilor de atribuirea contractului de supraveghere unei anumite firme de securitate.

Lageso (Biroul de land pentru sănătate şi afaceri sociale din Berlin) a ţinut de multe ori capul de afiş în presă în ultimele luni, cozile lungi de aşteptare şi scenele haotice de la sediul său devenind un simbol al răspunsului ineficient al autorităţilor germane la criza migranţilor. AGERPRES

×