x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania va rata obiectivul de a avea 1 milion de maşini electrice pe şosele, până în 2020

Germania va rata obiectivul de a avea 1 milion de maşini electrice pe şosele, până în 2020

22 Iun 2012   •   11:44
Germania va rata obiectivul de a avea 1 milion de maşini electrice pe şosele, până în 2020

Germania va rata obiectivul de a avea un milion de automobile electrice pe sosele pana in 2020, in cazul in care Guvernul nu va oferi stimuli suplimentari, a avertizat coordonatorul acestui program din cadrul Ministerului Transporturilor.

"Fara stimuli din partea statului vom avea doar 500.000 de automobile electrice pe sosele, pana la data fixata", a declarat Henning Kagermann, responsabil cu acest program.

Germania si-a fixat ca obiectiv, in 2008, ca pana in 2020 sa aiba un milion de automobile electrice pe sosele si sa dezvolte o idustrie pilot in acest domeniu.

Potrivit planului, pana in 2014 ar trebui pregatita piata, urmand ca productia in masa de automobile electrice sa inceapa din 2017.

Ministrul Transporturilor, Peter Ramsauer, a declarat insa ca este nevoie de "optimism realist", adaugand ca tinta trebuie sa devina "a face din Germania cea mai mare piata de masini electrice", nu neaparat de a avea un milion de automobile de acest tip pe sosele.

Directorul Federatiei Industriei Germane, Matthias Wissmann, a declarat ca pana in 2014 producatorii vor avea disponibile 15 modele diferite de masini electrice. Acesta a insistat, insa, nevoia de a fi dezvoltate baterii mai puternice, pentru a se mari autonomia automobilelor electrice.

Guvernul german ofera scutiri de taxe pentru producatorii de automobile electrice, insa reprezentantii industriei spun ca este nevoie de mai multe stimulente pentru a fi facuta trecerea de la vehiculele care folosesc carburanti la cele electrice.

×
Subiecte în articol: masini electrice automobile electrice