x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gimnastică: Americanca Morgan Hurd a cucerit medalia de aur la Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal

Gimnastică: Americanca Morgan Hurd a cucerit medalia de aur la Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal

07 Oct 2017   •   13:10
Gimnastică: Americanca Morgan Hurd a cucerit medalia de aur la Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal

Americanca Morgan Hurd a cucerit medalia de aur în concursul general feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal (Canada).

Cu un total de 55,232 puncte, gimnasta în vârstă de 16 ani, care se află la primele sale Campionate Mondiale, le-a devansat pe canadianca Elisabeth Black (55,132 pct), medaliată cu argint, şi pe rusoaica Elena Eremina (54,799 pct), care şi-a adjudecat bronzul.

Hurd a urmat-o în palmaresul acestei probe pe compatrioata sa Simone Biles, regina incontestabilă a disciplinei, care a ales să facă o pauză în cariera sa după succesul de la JO de la Rio de Janeiro din 2016, unde a cucerit patru medalii de aur şi una de bronz.

Născută în China şi adoptată de o familie americană, Hurd a profitat însă de abandonul Larisei Iordache din cauza unei rupturi la tendonul ahilian, dar şi de cel al finalistei americane Ragan Smith, accidentată la o gleznă după ce încheiase pe locul 2 în calificări.

Gimnasta română s-a accidentat la glezna stângă în timpul încălzirii dinaintea exerciţiului de la sol din calificările concursului feminin şi va avea nevoie de o perioadă de recuperare cuprinsă între 6 şi 8 luni.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Morgan Hurd