x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gorghiu: Alegerea lui Trump - surprinzătoare; pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună

Gorghiu: Alegerea lui Trump - surprinzătoare; pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună

09 Noi 2016   •   13:05
Gorghiu: Alegerea lui Trump - surprinzătoare; pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună

Liderul liberalilor Alina Gorghiu spune că alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii este surprinzătoare, ea subliniind că, pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună.

"A fost un rezultat surprinzător dacă ţinem cont de sondajele de opinie pre-electorale, dar este un rezultat clar, o victorie clară. Donald Trump şi Partidul Republican merită felicitări pentru victorie. Au câştigat împreună şi Preşedinţia, şi alegerile parţiale pentru Senat şi Camera Reprezentaţilor, deci o victorie pe linie", a declarat Gorghiu, miercuri, pentru AGERPRES.

Potrivit liderului PNL, mesajul alegerilor americane este acela că nevoile şi aşteptările oamenilor nu trebuie ignorate.

"Atunci când anumite trenduri sau anumite politici publice afectează cetăţenii, ele nu trebuie ignorate. Clasa politică şi partidele trebuie să asculte ce îşi doresc oamenii şi să le rezolve problemele", a afirmat Gorghiu.

Ea s-a declarat convinsă că pentru România relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună.

"Să nu uităm că sub un preşedinte republican, George W. Bush, România a intrat în NATO şi şi-a consolidat mult relaţia de apropiere faţă de SUA. Sunt convinsă că SUA va rămâne acelaşi aliat de încredere în cadrul NATO, aceeaşi ţară care menţine relaţii foarte bune cu Uniunea Europeană. Parteneriatul SUA - UE, piatra de temelie a stabilităţii economice globale, şi NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie, vor continua să joace rolurile pozitive pe care le-au jucat până acum", a conchis preşedintele PNL.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu donald trump