x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grav incident la metroul din Moscova: 16 morţi şi 160 de răniţi după ce un tren a frânat brusc

Grav incident la metroul din Moscova: 16 morţi şi 160 de răniţi după ce un tren a frânat brusc

15 Iul 2014   •   10:00
Grav incident la metroul din Moscova: 16 morţi şi 160 de răniţi după ce un tren a frânat brusc
UPDATE 14:23 - Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 160 au fost rănite, dintre care 50 sunt în stare gravă, după ce trei vagoane ale unui tren au deraiat marţi dimineaţă, la o oră de vârf, în metroul din Moscova.

Viceprimarul Moscovei, Petr Biryukov, confirmase anterior pentru ITAR-TASS decesul a 15 persoane.

Peste 118 pasageri au fost spitalizaţi în urma acestui accident, cel mai grav din istoria metroului din Moscova, a declarat directorul Departamentului de Sănătate al Moscovei, Gheorghi Golukov, conform căruia jumătate dintre răniţi sunt în stare gravă.

"Un eveniment tragic s-a produs la metrou. Un accident a avut loc, au murit oameni", a reacţionat premierul rus Dmitri Medvedev, citat de agenţiile ruse de presă, înainte de a prezenta condoleanţe familiilor victimelor.

UPDATE 12:08 -
Un ultim bilanţ al accidentului produs marţi dimineaţă, în metroul moscovit, la o oră de vârf, indică 10 morţi, potrivit lui Petr Biryukov, adjunc al primarului capitalei ruse responsabil cu situaţiile de urgenţă.

Potrivit lui Biryukov, citat de RIA Novosti, 149 de persoane au fost rănite. 106 dintre răniţi au fost spitalizaţi, 24 fiind transportaţi, cu ajutorul elicopterelor, în stare critică, la mai multe spitale moscovite.

-----------------------------

Trei persoane au murit şi cel puţin 50 de persoane au fost rănite după ce un tren al metroului din Moscova a frânat brusc între staţiile "Molodiojnaia" şi "Slavianski bulivar", marţi dimineaţă, la o oră de vârf, conform RIA Novosti.

Citeşte şi 13 Apocalipse pe care le-am ratat şi încă una, care va veni


Trei vagoane au deraiat în urma frânării bruşte, după scăderea tensiunii electrice.

Cel puţin 20 de persoane au rămas blocate în unul dintre vagoanele deraiate, care a fost şi cel mai puternic avariat, după cum a declarat o sursă din cadrul poliţiei moscovite.

După cum precizează site-ul web al metroului din Moscova, circulaţia trenurilor a fost oprită între staţiile "Park Pobedî" şi "Molodiojnaia".

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă pentru regiunea Moscova a indicat că în urma căderii bruşte a tensiunii electrice s-a produs o alarmă falsă la metrou, ceea ce a şi condus la frânarea bruscă a trenului.

×
Subiecte în articol: accident metrou Moscova morti raniti