x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul Olandei iese de pe Facebook

Guvernul Olandei iese de pe Facebook

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   09:20
Guvernul Olandei iese de pe Facebook
Sursa foto: Hepta

Executivul olandez a anunțat că ar putea renunța la comunicarea publică prin intermediul Facebook, după un avertisment primit de la DPA - Autoritatea națională pentru protecția datelor.

Măsura este avută în vedere după ce Ministerul de Interne a fost sfătuit de DPA să nu interacționeze cu cetățenii, dacă nu are o idee clară despre modul în care Facebook utilizează datele personale ale celor care vizitează paginile guvernamentale.

„Oamenii care vizitează o pagină guvernamentală au încredere că informațiile lor personale și sensibile sunt pe mâini sigure”, a explicat șeful DPA.

Guvernul a cerut clarificări din partea Meta „cel mai târziu înainte de vacanța de vară”, a spus ministrul olandez pentru digitalizare.

Meta este în dezacord cu evaluarea olandeză, „care demonstrează o neînțelegere fundamentală cu privire la modul în care funcționează produsele noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Matthew Holman, un expert în tehnologie, spune că îngrijorările autorităților olandeze sunt legate probabil de faptul că datele cetățenilor ajunse pe Facebook ar putea fi accesate de agențiile federale americane.

×
Subiecte în articol: facebook olanda