x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul ungar nu-l sprijină nici pe Weber şi nici pe Timmermans pentru a prelua conducerea Comisiei Europene

Guvernul ungar nu-l sprijină nici pe Weber şi nici pe Timmermans pentru a prelua conducerea Comisiei Europene

29 Mai 2019   •   19:45
Guvernul ungar nu-l sprijină nici pe Weber şi nici pe Timmermans pentru a prelua conducerea Comisiei Europene

Guvernul ungar nu îl va susţine pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene nici pe candidatul popularilor europeni, Manfred Weber, şi nici pe cel al socialiştilor europeni, Frans Timmermans, a declarat miercuri secretarul de stat ungar pentru comunicare şi relaţii internaţionale Zoltan Kovacs, potrivit agenţiei MTI.

Vorbind la o conferinţă de presă, oficialul ungar a spus că Weber ''a jignit poporul ungar de mai multe ori în ultimele luni'', iar Timmermans a spus ''constant minciuni despre Ungaria'' în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Weber, aminteşte Zoltan Kovacs, a afirmat în timpul acestei campanii că nu doreşte să fie sprijinit de partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, suspendat din Partidul Popular European (PPE) din cauza criticilor instituţiilor europene faţă de situaţia statului de drept în Ungaria.

Cât despre Timmermans, acesta a spus ''câteva pagini de minciuni'' despre Ungaria în chestiuni precum libertatea presei, statul de drept şi antisemitismul, adaugă Zoltan Kovacs.

Guvernul de la Budapesta, a precizat oficialul ungar, va sprijini pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene numai un candidat care va respecta statele membre ale UE, care nu va folosi standarde duble, va încerca să oprească migraţia ilegală şi va apăra valorile creştine ale Europei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: weber Timmermans conducerea CE