x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Huliganul care a pocnit un cal a cerut scuze animalului, simţindu-se ameninţat de sutele de iubitori de animale care îi luaseră urma (VIDEO)

Huliganul care a pocnit un cal a cerut scuze animalului, simţindu-se ameninţat de sutele de iubitori de animale care îi luaseră urma (VIDEO)

17 Apr 2013   •   17:41
Huliganul care a pocnit un cal a cerut scuze animalului, simţindu-se ameninţat de sutele de iubitori de animale care îi luaseră urma (VIDEO)

Barry Rogerson, un suporter al echipei Newcastle United care a lovit cu pumnul un cal în timpul incidentelor de stradă care au urmat după înfrângerea în faţa celor de la Sunderland a cerut scuze poliţiei călare şi inclusiv calului după ce sute de iubitori de animale au început să se intereseze de adresa lui pe reţelele de socializare.

Rogerson spune că a intrat în panică atunci când calul Bud a venit spre el şi că l-a pocnit fără să vrea. Suporterul de 45 de ani a adăugat că era şi sub influenţa acloolului şi a medicamentelor când a lovit calul.

Imaginile cu suporterul mascat care loveşte calul cu pumnul, în timpul incidentelor, au circulat pe reţelele de socializare în ultimele zile, stârnind furia iubitorilor de animale.

Rogerson spune că a fost identificat după fotografiile de pe Facebook de un grup de iubitori de animale. Ulterior, mai bine de 700 de utilizatori Twitter au cerut să afle unde locuieşte, fapt care l-a determinat să mărturisească fapta.

"Tocmai ieşisem din barul Terrace, cotisem la dreapta şi ne-am găsit în mijlocul evenimentelor. Un cal s-a speriat de o pocnitoare şi m-a atacat. În momentul acela am intrat în panică şi l-am pocnit. A fost o reacţie de moment. Nu a fost intenţia mea să lovesc calul. De aceea vreau să cer scuze calului, poliţiei călare şi cetăţenilor din Newcastle", a spus Rogerson.

Momentul în care suporterul loveşte calul

Mai bine de 100 de fani ai echipei Newcastle United au început să arunce cu pietre în forţele de ordine şi să incendieze coşurile de gunoi după înfrângerea cu 3-0 în faţa celor de la Sunderland, duminica trecută.

În timpul incidentelor trei poliţişti au fost răniţi, iar 29 de suporteri au fost arestaţi.

Rogerson, care susţine că este un iubitor de animale, spune că purta fularul peste figură pentru că îl durea o măsea. Acesta băuse cinci halbe de bere, înainte de incident şi luase 15 pastile - parte a tratamentului pentru sarcoidoză, o boală care afectează plămânii de care acesta suferă.

De altfel, suporterul este pensionat pe caz de boală de opt ani din cauza acestei boli.

Poliţia călare din Newcastle a dat asigurări că Bud, calul lovit, se simte bine. 


×
Subiecte în articol: huligan cal politia calare