x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Identitatea măcelarului din Afganistan a fost dezvăluită. Sergentul Robert Bales, căsătorit şi tată a doi copii, riscă pedeapsa capitală

Identitatea măcelarului din Afganistan a fost dezvăluită. Sergentul Robert Bales, căsătorit şi tată a doi copii, riscă pedeapsa capitală

17 Mar 2012   •   06:28
Identitatea măcelarului din Afganistan a fost dezvăluită. Sergentul Robert Bales, căsătorit şi tată a doi copii, riscă pedeapsa capitală

Identitatea militarului american acuzat ca a ucis 16 civili afgani, dintre care 11 membri ai aceleiasi familii, a fost dezvaluita de catre responsabilii americani, care au declarat ca este vorba de Robert Bales, in varsta de 38 de ani.

Mai multe pagini de Internet ce contineau fotografii sau articole cu privire la Robert Bales, dintre care unele apartineau Departamentului Apararii, au fost sterse vineri dupa dezvaluirea identitatii acestuia.

Potrivit HuffingtonPost, vecinii militarului, care locuia in Lake Tapps, un orasel aflat la 50 de kilometri de Seattle (Washington) s-au declarat socati de gestul lui Bates, pe care l-au descris drept un vecin model si un tata iubitor, care isi petrecea permisiile jucandu-se cu copiii sai.

Bales a fost transferat la o inchisoare militara situata in cadrul bazei Fort Leavenworth, in Kansas (centrul Statelor Unite), o decizie care a starnit furia presedintelui afgan Hamid Karzai.

Masacrul de duminica, in care sergentul american a ucis 16 civili, printre care noua copii si trei femei, a starnit reactii violente din partea Afganistanului si a tensionat din nou relatiile intre Kabul si Washington, la putin timp dupa ce mai multe exemplare ale Coranului au fost incinerate intr-o baza militara americana.

×