x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ikea a retras din restaurantele din 23 de ţări prăjituri contaminate cu bacterii FECALE

Ikea a retras din restaurantele din 23 de ţări prăjituri contaminate cu bacterii FECALE

05 Mar 2013   •   18:33
Ikea a retras din restaurantele din 23 de ţări prăjituri contaminate cu bacterii FECALE

Gigantul Ikea a anunţat marţi că va retrage din restaurantele sale cu autoservire din 23 de ţări tarte în care autorităţile sanitare chineze au descoperit bacterii care sunt în general dovada unei contaminări cu fecale, relatează AFP.

 
Ikea a precizat că a luat această decizie după ce autorităţile vamale chineze au distrus 1.800 de prăjituri denumite "chokladkrokant" (o tartă cu migdale, ciocolată, cremă de unt şi caramel), interceptate în noiembrie în portul Shanghai.
 
Potrivit cotidianului de limbă engleză Shanghai Daily, testele au stabilit faptul că aceste tarte conţin "un nivel excesiv de bacterii coliforme". 
 
De obicei, aceste bacterii sunt puţin periculoase pentru consumatori, însă ele reprezintă "un indiciu al contaminării cu fecale, chiar dacă nu este întotdeauna cazul", a explicat un microbiolog din cadrul autorităţii suedeze de securitate alimentară, Mats Lindblad.
 
Tartele retrase au fost produse de un furnizor suedez, Almondy.
 
La rândul său, o purtătoare de cuvânt a Ikea, Ylva Magnusson, a subliniat că nivelul de contaminare cu aceste bacterii nu reprezintă un pericol grav pentru sănătatea publică.
 
La sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, Ikea a retras de la vânzare chifteluţele comercializate în 25 de ţări, după ce s-a descoperit că ele conţineau carne de cal, ingredient care nu era menţionat pe etichetă.

×
Subiecte în articol: contaminare bacterii fecale ikea