x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei morți și doi răniți grav în campusul Universității din Virginia. Studentul suspect de crime a fost arestat.

Trei morți și doi răniți grav în campusul Universității din Virginia. Studentul suspect de crime a fost arestat.

15 Noi 2022   •   08:15
Trei morți și doi răniți grav în campusul Universității din Virginia. Studentul suspect de crime a fost arestat.

Trei persoane au murit și două au fost rănite într-un schimb de focuri în campusul Universității din Virginia. Schimbul de focuri a avut loc duminică seara târziu, a anunțat poliția universitară într-un mesaj pe Twitter, adăugând la acel moment că suspectul este încă în libertate, „înarmat și periculos".

Anchetatorii au identificat un student, Christopher Darnell Jones, ca fiind suspectul. Într-un e-mail trimis studenților, vicepreședintele universității le-a recomandat acestora să rămână în adăpost, în campus, pe timpul căutărilor desfășurate de poliție.

Suspectul aflat acum în custodia poliției este student de la Universitatea din Virginia și un fost jucător de fotbal UVA.

Christopher Darnell Jones Jr. se confruntă cu trei acuzații de crimă de gradul doi și trei acuzații de folosire a unei arme de mână în comiterea unei infracțiuni, a declarat șeful poliției UVA Timothy Longo Sr., când autoritățile au ridicat ordinul de blocare a campusului.

Împușcăturile din Virginia sunt cele mai recente dintr-un val de violențe cu arme de foc în campusurile universitare și liceale din SUA în ultimii ani. Sângele vărsat a alimentat dezbaterea privind restricțiile mai stricte privind accesul la arme în Statele Unite, unde al doilea amendament al Constituției garantează dreptul de a purta arme.

Potrivit CNN, care citează Gun Violence Archive, în acest an au avut loc aproape 600 de schimburi de focuri în SUA, dintre care 68 înregistrate în școli.

 

×