x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Coreea de Nord sunt interzise înmormântările și nunțile

În Coreea de Nord sunt interzise înmormântările și nunțile

03 Mai 2016   •   15:52
În Coreea de Nord sunt interzise înmormântările și nunțile

Regimul nord-coreean al lui Kim Jong-Un a interzis înmormântările, nunțile înaintea congresului partidului care va avea loc la Phenian, în cursul acestei săptămână, spun oficialii sud-coreeni.


”Mișcarea pare a fi făcută pentru întărirea securității în vederea pregătirilor penrtu congres,” a declarat un oficial sud-coreean duminică pentru The Sunday Times.


Kim Jong-Un închide capitala iar măsurile de securitate luate sunt draconice.


La ultimul congres care a avut loc în 1980, în cadrul căruia Kim Jong-Il a fost numit succesor al fondatorului Coreei de Nord, Kim Il-sung. Autoritățile au interzis libertatea de mișcare înspre și dinspre capitala , Phenian.


Patrule ale Ministerului de Interne se plimbă pe străzile Phenian-ului împreună cu unități formate din civili și care vizitează și verifică nu numai locuințele oamenilor obișnuiți dar și camerele de hotel iar identitatea celor care stau aici este verificată cu minuțiozitate.


Congresul se desfășoară în atmosfera tensionată din peninsula Coreană după o seria de acțiuni militare a nordului, inclusiv a testelor de rachete cu rază medie de acțiune cât și testul nuclear de la începutul anului.

×