x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Grecia şi militarii au trecut la proteste violente! 300 de ofiţeri au luat cu asalt Ministerul Apărării

În Grecia şi militarii au trecut la proteste violente! 300 de ofiţeri au luat cu asalt Ministerul Apărării

de Mediafax    |    05 Oct 2011   •   08:21
În Grecia şi militarii au trecut la proteste violente! 300 de ofiţeri au luat cu asalt Ministerul Apărării
Sute de ofiteri greci in retragere, furiosi de reducerile pensiilor lor impuse de UE si FMI, au invadat Ministerul Apararii vineri, spargand usile si dezmembrand dispozitive. Pe fondul protestului a circa 2.000 de ofiteri, aproximativ 300 au luat cu asalt cladirea, in timp ce multimea scanda "jos junta Pasok", referindu-se la partidul social-democrat aflat la guvernare, relateaza euobserver.com.
Ministrul Apararii, Panos Beglitis, a denuntat actiunile ofiterilor ca fiind "intimidari antidemocratice" ale unui "stat in stat" si a cerut Tribunalului militar din Atena sa verifice daca grupul a comis infractiuni penale impotriva institutiilor militare. "Astfel de intimidari si comportamente antidemocratice care sunt contrare guvernarii democratice a tarii sunt o insulta si vor fi imediat reprimate", a precizat ministrul.
Ofiterii au demontat usile si echipamentul de securitate care scaneaza pentru a detecta prezenta armelor.
Duminica, intr-o scrisoare deschisa catre Guvern, Asociatia de Sprijin si Cooperare a Fortelor Armate ale Statului, asociatia profesionala a personalului militar, a avertizat ca fortele armate monitorizeaza actiunile Guvernului "cu ingrijorare sporita" si ca increderea lor in "intentiile statului" a fost "zdruncinata".
Actiunea militarilor intervine dupa protestele politistilor de saptamana trecuta, care au manifestat in fata reprezentantei Comisiei Europene si a ambasadelor germana si franceza din Atena.

×