x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Înarmarea Ucrainei continuă. Germania anunță livrarea a 40 de blindate "Marder"

Înarmarea Ucrainei continuă. Germania anunță livrarea a 40 de blindate "Marder"

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2023   •   16:25
Înarmarea Ucrainei continuă. Germania anunță livrarea a 40 de blindate "Marder"
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Berlin au anunțat că vor trimite 40 de blindate "Marder", fiecare dotat cu un tun de 20 mm, în următoarele trei luni, scrie AFP.

"Patruzeci de vehicule vor fi pregătite în primul trimestru şi vor putea fi trimise Ucrainei, după o instruire de opt săptămâni a luptătorilor ucraineni. A venit momentul de a livra tancuri de protecţie cu tehnologie occidentală" spune Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvând al guvernului federal. 

Vestea vine după ce cancelarul german Olaf Scholz și președintele SUA, Joe Biden, au convenit, joi, să  trimită vehicule de infanterie în sprijinul forțelor ucrainene pentru a face față invaziei ruse. 

Totodată, Statele Unite va licra blindate "Bradley", echipate cu câte un tun de 25 mm, o mitralieră de 7,62 mm şi rachete antitanc. SUA vrea să antreneze militari ucraineni pentru a le folosi. 

Până acum, statele NATO au trimis până acum în Ucraina doar tancuri sovietice. Însă SUA exercită presiuni asupra aliaților, astfel că și Franța a anunțat livrarea în Ucraina a unor tancuri de luptă uşoare AMX-10RC.

Kievul cere Germaniei să trimită și tancuri de asalt Leopard2, cu câte un tun de 120 mm, cerere deocamdată refuzată de Berlin. 
"Observăm cu atenţie situaţia dinamică din Ucraina şi luăm apoi deciziile noastre în colaborare cu partenerii noştri", a spus Hebestreit.

Totodată, SUA va trimite un sistem de antiapărare aeriană Patriot. 


 

×
Subiecte în articol: ucraina germania blindate marder