x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă o aeronavă va sosi în cursul zilei de vineri cu români repatriaţi din Libia

Încă o aeronavă va sosi în cursul zilei de vineri cu români repatriaţi din Libia

25 Feb 2011   •   13:11
Încă o aeronavă va sosi în cursul zilei de vineri cu români repatriaţi din Libia
Sursa foto: /AFP Photo/Romanian Foreign Ministry

Cea de-a doua aeronavă MApN va ateriza în cursul zilei de vineri la Tripoli pentru a continua demersurile de repatriere a cetăţenilor români aflaţi în Libia, informează un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

În dimineaţa zilei de vineri, 47 de cetăţeni români au fost evacuaţi cu ajutorul unei aeronave româneşti aparţinând Forţelor Aeriene, trimise special în Libia, iar MAE, în colaborare cu MAPN întreprinde demersurile susţinute în vederea găsirii unor soluţii alternative pentru repatrierea tuturor cetăţenilor români aflaţi în zonă. În acest sens, cu sprijinul statelor membre UE au fost deja repatriaţi 211 cetăţeni români, precizează comunicatul menţionat.

De asemenea, MAE încurajează toţi cetăţenii români care se mai află în Libia să se repatrieze în regim de urgenţă, atâta vreme cât este posibilă efectuarea unei asemenea operaţiuni în condiţii de siguranţă.

Potrivit sursei citate, funcţionarii consulari ai Ambasadei României la Tripoli sunt prezenţi la aeroport, pregătiţi să acorde asistenţă consulară de specialitate tuturor cetăţenilor români care doresc îmbarcarea la bordul aeronavei MApN care va ajunge vineri. Echipa consulară este situată în partea stângă a aeroportului din Tripoli - la sediul clădirii VIP, menţionează sursa citată.

Totodată, au fost trimişi la aeroportul Luca din La Valetta - Malta alţi 3 funcţionari consulari din cadrul secţiei consulare a Ambasadei României la Roma, în vederea acordării de asistenţă umanitară şi consulară cetăţenilor români care urmează a fi evacuaţi din Libia.

În vederea creşterii eficienţei demersurilor întreprinse, sunt luate în calcul, fără excepţie, toate soluţiile de evacuare, terestre sau maritime, inclusiv cele facilitate prin mecanismul de cooperare consulară europeană, subliniază comunicatul MAE.

Celula de criză din cadrul Departamentului Consular funcţionează, în continuare, în regim permanent, cetăţenii având posibilitatea contactării 24/24 linia telefonică +4021.319.21.37.

×