x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inca o perla de-a lui Bush

Inca o perla de-a lui Bush

07 Aug 2004   •   00:00

Presedintele Statelor Unite si-a revenit. Dupa cativa ani de folosire a unui limbaj cat de cat comun, George W. Bush a declarat, senin, in urma cu trei zile, ca administratia sa "nu va inceta niciodata sa caute modalitati noi prin care sa faca rau tarii noastre si poporului nostru".

CINE-S INAMICII? Ingenioasele afirmatii ale celui mai puternic om de pe planeta au fost facute publice cand Bush anunta suplimentarea fondurilor pentru aparare, in prezenta unor inalti responsabili militari si civili de la Pentagon. "Si noi, ca si inamicii nostri, suntem dibaci si inventivi. Ei nu vor inceta vreodata sa se gandeasca la noi cai prin care sa faca rau tarii noastre si nici noi nu vom inceta acest lucru", a spus Bush fara sa fie intrerupt de cineva din auditoriu.

EU, PRESEDINTELE. Bush si-a dovedit claritatea si convingerea si cand partidul sau republican a lansat un nou spot publicitar, in limba spaniola, intitulat "Tara noastra, presedintele nostru". Incercand sa-i convinga pe cei 40 de milioane de hispanici care traiesc in SUA ca el este omul potrivit pentru urmatorul mandat la Casa Alba, Bush declara, pe un ton sec: "Soy el Presidente Bush, y yo apruebo este mensaje" ("Eu sunt presedintele Bush si sunt de acord cu acest mesaj"). Spotul publicitar vorbeste despre solidaritatea hispanicilor oriunde s-ar afla ei. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe bush