x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un lider al extremei drepte din Germania cochetează cu ideea de a părăsi formațiunea AfD

Încă un lider al extremei drepte din Germania cochetează cu ideea de a părăsi formațiunea AfD

05 Oct 2017   •   17:36
Încă un lider al extremei drepte din Germania cochetează cu ideea de a părăsi formațiunea AfD

Un lider al extremei drepte Alternativa pentru Germania (AfD), Alice Weidel, a indicat joi că nu exclude posibilitatea ca şi alţii să plece din acest partid, care a câştigat peste 12,6 % din voturi la alegerile legislative din 24 septembrie, dar care se confruntă de atunci cu lupte interne, relatează DPA. 

''Probabil că vor mai avea loc una sau două plecări (din AfD). Nu pot exclude acest fapt'', a declarat Alice Weidel, care a condus alegerile primare ale AfD alături de Alexander Gauland. Ea s-a exprimat în cadrul unei întâlniri cu colegi ai săi parlamentari pentru a-i alege pe adjuncţii grupului parlamentar al AfD. 

Veştile survin la o zi după ce nou-alesul parlamentar al AfD Mario Mieruch a devenit cel mai recent membru al partidului care a anunţat că părăseşte formaţiunea politică, invocând existenţa unor tendinţe extremiste de dreapta în cadrul AfD. 

Frauke Petry, care a fost cap de afiş al AfD, şi-a anunţat intenţia de a pleca din partid la o zi după alegerile din 24 septembrie şi că intenţionează să găsească un partid care este mai atrăgător pentru votanţii conservatori tradiţionali. 

Ea ar avea nevoie de 35 de parlamentari (din totalul de 92 de aleşi ai AfD) de partea sa pentru a forma un grup parlamentar separat. 

Potrivit unui sondaj realizat pentru DPA şi care a fost difuzat joi, majoritatea germanilor se aşteaptă ca AfD să reziste un timp scurt în Bundestag (camera inferioară a parlamentului). 

Sondajul YouGov arată că 54 % dintre cei chestionaţi spun că partidul xenofob nu va fi o componentă permanentă a Bundestag-ului, comparativ cu 27 %, care au o opinie contrară.AGERPRES

×