x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un naufragiu al unei ambarcaţiuni cu imigranţi. Cel puţin 13 morţi, printre care 4 copii

Încă un naufragiu al unei ambarcaţiuni cu imigranţi. Cel puţin 13 morţi, printre care 4 copii

15 Sep 2015   •   10:48
Încă un naufragiu al unei ambarcaţiuni cu imigranţi. Cel puţin 13 morţi, printre care 4 copii
Sursa foto: antena3.ro

Cel puţin 13 migranţi, printre care şi patru copii, au murit marţi dimineaţă în largul coastei de sud-vest a Turciei, în urma naufragiului ambarcaţiunii cu care încercau să ajungă în insula greacă Kos, a relatat AFP, citând agenţia de presă turcă Dogan.

Paza de coastă turcă a reuşit să salveze 205 persoane care s-au îmbarcat în regiunea Datça, conform agenţiei de presă turce. Naţionalitatea persoanelor aflate în ambarcaţiunea scufundată nu este precizată.

În prezent, se realizează operaţiuni în încercarea de a găsi alţi supravieţuitori.

De mai multe luni, un număr tot mai mare de migranţi, în principal sirieni, afgani şi africani, încearcă să traverseze Marea Egee în condiţii care le pun viaţa în pericol dinspre coasta de sud-vest a Turciei pentru a ajunge în insulele din Grecia, poarta de intrare în Uniunea Europeană.

Naufragiile sunt frecvente în această zonă. La începutul lunii, fotografia unui băieţel sirian de trei ani, Aylan Kurdi, găsit înecat pe o plajă din staţiunea Bodrum (Turcia), a făcut înconjurul lumii, provocând un val de emoţie şi indignare pe plan internaţional.

Autorităţile de la Ankara susţin că au salvat peste 42.000 de migranţi în largul coastelor Turciei de la începutul anului 2015.

Sursa: Agerpres

×