x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un ziarist ucis în Liban.

Încă un ziarist ucis în Liban.

20 Mai 2011   •   13:57
Încă un ziarist ucis în Liban.

Familia ziaristului Anton Hammerl a anuntat vineri ca si-a pierdut orice speranta ca acesta sa mai fie in viata si crede ca a fost ucis de fortele regimului libian.

Cel mai probabil, Hammerl a fost lasat sa moara in desert, dupa ce a fost impuscat in stomac, in timpul unei documentari pe care o efectua la Brega, la inceputul lunii aprilie, alaturi de trei colegi de breasla. Claire Gillis, James Foley si Manuel Varela au fost atunci capturati de soldatii lui Gaddafi si eliberati de-abia in urma cu doua zile.

Anton Hammerl avea dubla cetatenie, austriaca si sud-africana, fiind trimisul in Libia al cotidianului Johannesburg Star. Rezident la Londra, Hammerl (41 de ani) avea doi baieti, unul in varsta de sapte ani, celalalt nascut cu doar cateva zile inainte ca tatal sau sa plece in Libia.

Guvernul libian a negat ca ar mai avea in custodie vreun alt jurnalist strain cu exceptia celor eliberati miercuri, dar si faptul ca Hammerl ar fi fost ranit, si ulterior ucis, in timpul incidentului produs la inceputul lunii aprilie.

×
Subiecte în articol: libia ziarist