x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendii de vegetaţie în Cercul Polar Arctic

Incendii de vegetaţie în Cercul Polar Arctic

18 Iul 2018   •   13:12
Incendii de vegetaţie în Cercul Polar Arctic

Cel puţin 11 incendii de vegetaţie au izbucnit în Cercul Polar Arctic, în contextul în care vara caldă şi uscată a transforma o zonă împădurită a Europei într-o cutie cu chibrituri, potrivit The Guardian.

Cea mai afectată ţară, Suedia, a solicitat asistenţă de urgenţă din partea partenerilor din Uniunea Europeană în lupta împotriva incendiilor, care au izbucnit într-o zonă împădurită a teritoriului şi a dus la evacuarea a patru comunităţi.

Zeci de mii de oameni au fost avertizaţi să nu-şi părăsească locuinţele şi să nu deschidă ferestrele, pentru a evita inhalarea fumului. Serviciile feroviare au fost întrerupte.

Satelitul Copernicus Earth, care oferă zilnic detalii despre incendiile din Europa, arată peste 60 de incendii izbucnite în Suedia. Alte incendii sunt în Norvegia, Finlanda şi Rusia.

Norvegia a trimis şase elicoptere pentru stingerea incendiilor ca răspuns la solicitarea de asistenţă a Suediei. Italia trimite două elicoptere Canadair CL-415s, care pot arunca câte 6,000 de litri fiecare.

În vestul Suediei, operaţiunile pompierilor au fost oprite pentru moment în apropierea unei baze de antrenament pentru artilerie de lângă pădurea Alvdalen, din cauza îngrijorărilor că muniţia neexplodată va fi detonată din cauza căldurii extreme.

 

×