x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendii devastatoare în Australia, din cauza temperaturilor ridicate: Case distruse de flăcări, sute de oameni evacuaţi (VIDEO)

Incendii devastatoare în Australia, din cauza temperaturilor ridicate: Case distruse de flăcări, sute de oameni evacuaţi (VIDEO)

09 Feb 2014   •   11:55
Incendii devastatoare în Australia, din cauza temperaturilor ridicate: Case distruse de flăcări, sute de oameni evacuaţi (VIDEO)

Mai multe regiuni din Australia sunt afectate de incendii, iar acţiunile pompierilor sunt îngreunate de temperaturile crescute, de până la 40 de grade Celsius, şi de vânturi puternice, relatează duminică EFE şi Xinhua, citate de Agerpres.

Statul Victoria, din sud-estul ţării se confruntă cu cel mai devastator incendiu de pădure din ultimii cinci ani, întreţinut de vântul uscat şi puternic. În apropiere de Melbourne, au fost evacuaţi o serie de locuitori, iar în alte zone, precum Egans Road, mai multe case au fost distruse de flăcări.

Autoritatea pentru combaterea incendiilor de pădure a anunţat că în Gippsland acţionează 600 de pompieri, 200 de camioane şi mai multe hidoravioane, dar că operaţiunile de stingere a focului se desfăşoară în 'condiţii groaznice' şi că vântul va continua să sufle cu putere.

În Australia de Sud, continuă zi şi noapte eforturile pompierilor de a pune capăt unui incendiu care s-a declanşat în urmă cu 25 de zile în zona munţilor Southern Flindres.

×