x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiile din Maui au ucis cel puțin 53 de persoane

Incendiile din Maui au ucis cel puțin 53 de persoane

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2023   •   16:30
Incendiile din Maui au ucis cel puțin 53 de persoane
Sursa foto: hepta

Incendiile de vegetație din Maui au ucis cel puțin 53 de persoane, un bilanț care se așteaptă să crească, și au provocat distrugeri în orașul stațiune Lahaina, a căror reconstrucție va dura mulți ani și va necesita miliarde de dolari, au declarat joi oficialii hawaiieni, citați de Reuters.

Guvernatorul Josh Green a declarat că acesta a fost cel mai grav dezastru natural din istoria statului, lăsând mii de oameni în oameni fără adăpost și distrugând până la 1.000 de clădiri.

„Va fi nevoie de mulți ani pentru a reconstrui Lahaina”, a declarat Green în cadrul unei conferințe de presă, în timp ce oficialii au început să traseze un plan pentru a-i adăposti pe oamenii fără adăpost în hoteluri și proprietăți turistice de închiriat.

„Va fi un nou Lahaina pe care Maui îl va construi după propria imagine, cu propriile valori", a spus Green despre orașul care atrage 2 milioane de turiști în fiecare an, adică aproximativ 80% din vizitatorii insulei.

Incendiul care a început marți s-a răspândit rapid și a devastat orașul istoric Lahaina, care a fost cândva capitala regatului hawaiian.

A fost unul dintre cele trei incendii majore de pe Maui, alimentate de condițiile uscate și de rafalele de vânt de 100 km/h.

Pompierii continuă să stingă incendii mai mici, iar echipele de căutare și salvare aproape sigur nu au reușit încă să recupereze toți morții, scrie Reuters.

Comitatul Maui a precizat într-o declarație că incendiul din Lahaina a fost izolat în proporție de 80%, pompierii asigurând perimetrul zonelor de teren care au ars.

Incendiul de la Pulehu, la aproximativ 30 km la est de Lahaina, a fost izolat în proporție de 70%. Nu a existat nicio estimare pentru incendiul Upcountry din centrul masivului estic al insulei, a precizat comitatul Maui.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendii maui