x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incredibil! Un pensionar britanic de 106 ani s-a dat cu tiroliana şi a doborât al treilea său record mondial

Incredibil! Un pensionar britanic de 106 ani s-a dat cu tiroliana şi a doborât al treilea său record mondial

06 Apr 2018   •   13:30
Incredibil! Un pensionar britanic de 106 ani s-a dat cu tiroliana şi a doborât al treilea său record mondial

Un pensionar din Marea Britanie care s-a dat cu tiroliana cu ocazia împlinirii vârstei de 106 ani, a doborât pentru a treia oară un record mondial Guinness, relatează vineri Press Association.

Cutezătorul Jack Reynolds din Derbyshire, a alunecat pe coarda întinsă cu o lungime de 400 de metri, aflată la o înălţime de 60 de metri, în scopul strângerii de fonduri pentru Stroke Association, o fundaţie din Marea Britanie dedicată prevenirii atacurilor cerebrale, susţinerii persoanelor care au trecut printr-un astfel de eveniment, dar şi cercetării în acest domeniu.

Tentativa sa a fost difuzată în direct la emisiunea "Good Morning Britain" transmisă de ITV.

Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de încercări curajoase ale lui Reynolds. La împlinirea a 105 ani el a devenit cea mai vârstnică persoană care a trăit o aventură într-un montagne russe. Cu un an înainte, când a împlinit 104 ani, britanicul a devenit cea mai vârstnică persoană din lume care s-a tatuat.

La vârsta de 102 ani, Reynolds a fost cea mai vârstnică persoană care a luat parte la provocarea "găleţii cu gheaţă" în scopul strângerii de fonduri pentru cercetarea bolii progresive a neuronului motor.

Întrebat dacă aventura cu tiroliana i s-a părut diferită faţă de celelalte tentative curajoase, el a declarat că aceasta a fost "diferită, dar mai bună".

"A fost o zi foarte frumoasă azi. A fost perfect", a spus Reynolds.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 106 ani, britanicul a primit cel de-al certificat din partea Guinness World Records.

Anterior, Reynolds a declarat că stropul de whisky pe care îl adaugă în fiecare dimineaţă în cana cu ceai îl ajută să rămână în formă bună şi sănătos, precizează sursa citată.

Pe pagina sa de pe site-ul JustGiving dedicat strângerii de fonduri pentru acţiuni de binefacere Reynolds susţine: "A devenit un fel de tradiţie ca de ziua mea să mă folosesc de vârsta pe care o am pentru a strânge bani în scopuri caritabile".AGERPRES

.

 

 

×