x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    19 Apr 2008   •   00:00

19 aprilie 2008:Un electrician rus a adormit cu un cuţit înfipt în spate, trezindu-se abia a doua zi, fără să observe nimic, pînă a intrat în bucătărie, unde soţia sa a văzut ce avea în spate

SOMN ÎNJUNGHIAT. Un electrician rus a adormit cu un cuţit înfipt în spate, trezindu-se abia a doua zi, fără să observe nimic, pînă a intrat în bucătărie, unde soţia sa a văzut ce avea în spate cînd s-a aplecat să scoată ceva de mîncare din frigider. Cuţitul, cu o lamă de 15 centi­metri, îi fusese înfipt în spate de un partener de pahar, cu care băuse pînă deveniseră inconştienţi amîndoi. Din fericire, cuţitul nu i-a atins nici un organ vital.

 

SCUT. Premierul ceh, Mirek Topolanek, a declarat ieri că acordul privind instalarea scutului american în Europa va fi semnat luna viitoare. El a mai subliniat că acest sistem “nu vizează numai Cehia şi Polonia, ci întreaga Europă, inclusiv Albania”, ţară nou-incitată să adere la NATO, la summit-ul de la Bucureşti.

 

 

SCEPTICISM. UE nu crede că noi şi bulgarii vom fi în stare să combatem corupţia şi crima organizată într-un timp rezonabil, iar eşecurile în aceste domenii îngrijo­rează Bruxelles-ul, scrie Financial Times. Dar, comparativ cu Bulga­ria, situaţia din România este mai bună, principala noastră pro­blemă fiind lupta împotriva co­rup­ţiei, şi nu a crimei organizate, ca a Bulgariei. Dacă nu luăm mă­suri, am putea fi pena­lizaţi sau constrînşi financiar de UE prin suspendarea ajutoarelor, de teama de a nu fi devalizate, sau sanc­ţio­na­ţi politic, prin suspendarea dreptului de vot.
.

LA ORDINE. Ambasadorul României la Kiev a fost convocat de MAE ucrainean, dar nu s-a pre­zentat încă, informează Mediafax. Convocarea ambasadorului sur­vine după declaraţiile preşedinte­lui Traian Băsescu, care a afirmat, între altele, că “anumite zone” din Tra­tatul cu Ucraina ar trebui re­ne­gociate şi că acordul pentru micul trafic de frontieră “nu e o prioritate pentru România”.


×
Subiecte în articol: externe