x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Mihaela Matachita    |    21 Aug 2008   •   00:00

21 august 2008:Răsturnare de situaţie în cursa pentru Casa Albă. Pentru prima oară, un sondaj de opinie îl plasează pe candidatul republican, John McCain, înaintea celui democrat, Barack Obama.

MCCAIN, FAVORIT. Răsturnare de situaţie în cursa pentru Casa Albă. Pentru prima oară, un sondaj de opinie îl plasează pe candidatul republican, John McCain, înaintea celui democrat, Barack Obama. Republicnaul McCain s-a impus cu cinci puncte faţă de democratul Obama, 46-41%, după ce, în iulie, Obama conducea cu 7 puncte. Schimbarea de situaţie se datorează ­ afirmă analiştii americani ­ atacurilor îndreptate cu succes în ultimul timp de McCain împotriva lui Obama pe care l-a acuzat de lipsă de experienţă, de refuzul de a sprijini în plină criză energetică explorările de petrol off-shore, luînd în derîdere în acelaşi timp turneul în străinătate al acestuia în care s-a prezentat mai mult ca un personaj hollywoodian decît un candidat prezidenţial. În afară de poziţia categoric avantajoasă pe care McCain o are în ce priveşte experienţa sa politică şi de securitate naţională, acesta a reuşit să-l depăşească în ultimul sondaj de opinie cu 9 puncte pe Obama în ceea ce priveşte capacităţile în managementul economiei americane.


KAMIKAZE. Două explozii produse în apropierea unei fabrici de armament situate la nord-vest de capitala pakistaneză, Islamabad, s-au soldat cu moartea a circa 40 de personae. Doi atacatori sinucigaşi s-au aruncat în aer în afara principalului complex de armament din Pakistan, potrivit poliţiei.


TIBETANI UCIŞI. Dalai Lama a acuzat armata Chinei că "a tras asupra mulţimii" la 18 august în regiunea Kham din estul Tibetului, şi a avansat numărul, care "cere să fie confirmat", de 140 de tibetani ucişi. Liderul spiritual al tibetanilor a făcut această afirmaţie într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, datat vineri, potrivit AFP.

×
Subiecte în articol: externe