x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Irina Cristea    |    01 Noi 2006   •   00:00
ZIARELE PIERD. Ziarele americane stau din ce in ce mai prost la capitolul vanzari, releva un raport realizat de Newspaper Association of America si dat publicitatii de AFP. Scaderea, care reflecta o tendinta constanta din 1987 incoace, afecteaza mai ales marile jurnale metropolitane, precum Los Angeles Times. Cel mai putin sifonat a iesit cotidianul national USA Today. Jurnalele reusesc sa atraga noi cititori prin intermediul site-urilor web.

MAI PUTINA BIROCRATIE. Romania a inregistrat progrese importante in ultimii ani, cum ar fi reducerea birocratiei la infiintarea de firme, dar trebuie adoptate mai multe masuri pentru crearea unui mediu economic mai prietenos. Aprecierile ii apartin ambasadorului SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman (foto). "In 1999 era nevoie de 100 de zile pentru a inregistra o firma, iar acum e nevoie de mai putin de cinci zile", a exemplificat diplomatul.

NUMAI ONLINE. Incepand de azi, cei care doresc sa obtina viza pentru SUA au la dispozitie numai formulare online, se arata intr-un comunicat remis de ambasada. Prevederea li se aplica tuturor solicitantilor de viza, fie ea turistica, business, de student sau alte vize de nonimigrant. Formularul electronic este disponibil pe internet la adresa http://evisaforms.state.gov. Solicitantii trebuie sa il completeze online, sa-l tipareasca si sa-l aiba asupra lor la interviu.

×
Subiecte în articol: externe