x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Infracţiuni în Finlanda cu beneficiari în România

Infracţiuni în Finlanda cu beneficiari în România

de Irina Cristea    |    11 Mai 2011   •   19:33

Hoţii şi proxeneţii români care le-au dat intens de lucru poliţiştilor finlandezi nu reprezintă decât o mică parte a unei reţele ai cărei capi se află chiar în România. Aceasta este opinia anchetatorilor din ţara celor 1.000 de lacuri, care au des­truc­turat o reţea de furturi şi una de proxenetism, Helsingin Sano­mat, preluat de Mediafax. Poliţia din Helsinki a reţinut 68 de români, dintre care 28 au rămas în detenţie, în cadrul unei anchete privind o reţea de prostituţie care acţiona în restaurante din centrul capitalei finlandeze.

Presupusul lider al reţelei de prostituţie este un cetăţean român, care locuieşte în Finlanda. Poliţia susţine că acesta a recrutat pro­xeneţii şi prostituatele din România. Potrivit anchetei, toţi cei şase pro­xeneţi erau rude, iar cinci dintre ei au fost deţinuţi. Anchetatorii au des­coperit că între cinci şi zece pros­tituate se aflau în Finlanda în acelaşi timp, ele deservind pe seară unul sau doi clienţi finlandezi. Cea mai tânără dintre ele are 19 ani.

Directorul departamentului de criminalistică al poliţiei din Helsinki, Jari Aarnio, a declarat că grupul intenţiona să îşi extindă activităţile şi în alte oraşe mari din Finlanda. Anchetatorii au găsit dovezi că or­ga­nizaţia a trimis cel puţin 72.000 de euro în România, dar poliţia crede că sunt implicate sume mult mai mari. Un alt grup de suspecţi din România ar fi jefuit case şi maga­zine de bijuterii în diverse zone ale ţării. Grupul de hoţi ar avea un lider român care locuieşte la Helsinki. Po­liţia susţine că persoana res­pec­tivă le-a organizat călătoria şi s-a ocu­pat de cazarea lor. Aarnio subli­nia­ză că grupul nu are nimic de-a fa­ce cu cerşetorii romi din Helsinki.

Poliţia susţine că liderii celor două reţele se cunosc între ei şi că liderii reali sunt încă în România. „Problema este investigată în coo­pe­rare cu autorităţile române”, a declarat el.

×
Subiecte în articol: externe