x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un îngheț record va lovi nord-estul Statelor Unite

Un îngheț record va lovi nord-estul Statelor Unite

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   08:45
Un îngheț record va lovi nord-estul Statelor Unite
Sursa foto: Hepta

Un îngheț record este așteptat în nord-estul SUA, în timp ce mii de persoane din sudul țării rămân fără curent electric după o furtună de gheață, scrie BBC.

Furtuna ar putea veni cu viteze ale vântului care ar putea provoca degerături în mai puțin de 10 minute, a avertizat Serviciul Național de Meteorologie.

Locuitorii din Pennsylvania până în Maine sunt îndemnați să își limiteze timpul petrecut în aer liber până vineri și sâmbătă.

Boston, care anticipează vânturi cu temperaturi sub zero grade, se află în stare de urgență.

Temperaturile din New York și din alte orașe mari sunt, de asemenea, așteptate să atingă între -13 până la -17 grade Celsius până sâmbătă.

Cel puțin opt persoane au murit din cauza vremii din sudul SUA în ultimele zile.

Peste 500.000 de persoane au rămas fără curent electric joi după-amiază în Texas, Arkansas, Tennessee și Mississippi, potrivit poweroutage.us.

Furtuna de gheață din regiune, care ar trebui să se încheie joi, a obligat companiile aeriene americane să anuleze mii de zboruri.

Peste 700 de zboruri au fost anulate joi dimineață, pe lângă cele 2.300 anulate în ziua precedentă, aeroporturile din Dallas și Austin fiind cele mai afectate.

Furtuna a adus încă de luni un amestec de ploaie înghețată și polei în partea central-sudică a SUA, răspândindu-se din Tennessee până în Texas. Peste 12 milioane de persoane, inclusiv în Dallas, Fort Worth, Little Rock și Memphis, s-au aflat sub avertizare de furtună de gheață până joi. Se așteaptă ca gheața să se topească vineri, odată cu creșterea temperaturilor.

Acest fenomen meteorologic a fost cauzat de trecerea unui front rece arctic care se îndrepta spre sud, unde s-a lovit de aerul cald și umed dinspre Golful Mexic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: îngheț record statele unite