x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Convoiul ONU care investiga folosirea armelor chimice în Siria, atacat de lunetişti

Convoiul ONU care investiga folosirea armelor chimice în Siria, atacat de lunetişti

26 Aug 2013   •   15:19
Convoiul ONU care investiga folosirea armelor chimice în Siria, atacat de lunetişti

Lunetişti încă neidentificaţi au atacat convoiul de automobile al experţilor ONU care au venit în Siria pentru a stabili dacă s-au folosit arme chimice într-un atac de lângă Damasc, petrecut pe 21 august.

Unul dintre atuomobile a fost atins de mai multe gloanţe, convoiul fiind nevoit să se întoarcă. ONU a anunţat că investigaţiile vor continua imediat ce automobilul va fi înlocuit.

Mass-media de stat siriene au dat vina pe terorişti (rebelii sirieni n.r.) pentru atac.

O delegaţie de 20 de inspectori ai ONU a ajuns în Siria pe 18 august, cu scopul de a verifica prezenţa armelor chimice. În timpul şederii lor a avut loc atacul de pe 21 august, însă guvernul sirian nu le-a permis accesul la faţa locului decât azi.

Inspectorii doreau să colecteze mostre de sol, sânge, urină şi ţesut, însă la scurt timp după ce convoiul lor a părăsit hotelul, maşinile au fost vizate de focuri de armă.

Asociaţia Medici Fără Frontiere a anunţat, sâmbătă, că aproximativ 3.600 de persoane, dintre care 355 au murit, au ajuns la trei spitale din Damasc cu simptome provocate de o "neurotoxină".

Siria este una din cele şapte ţări care nu au aderat la o convenţie internaţională pentru interzicerea armelor chimice, în 1997. 

×